VARNING! GALET MÅNGA INBROTT JUST NU

Under den senaste tiden har det varit väldigt många inbrott i Södertörn och Haninge/Nynäshamn har inte varit något undantag. Några områden som har drabbats är bland annat Torö, Ösmo, Gålö och Haninge.

Vi uppmanar just nu till ökad vaksamhet i det område som man bor i. Detta i syfte att förebygga inbrott och stävja de ökande antal inbrott vi upplever just nu. Ser man människor som uppträder misstänksamt genom att exempelvis befinna sig inne på tomter, titta in genom fönster och annat som kan tyda på förberedelse inför ett inbrott, tveka inte att ringa till polisen på 112. Undvik gärna att ge er till känna för de misstänkta utan dokumentera och invänta polis. Det är ibland frustrerande för oss när man ringer polisen och sedan ropar till inbrottstjuvar att polisen är meddelad och att vi är på väg. Har vi möjlighet så griper vi inbrottstjuvarna när de kommer ut ur bostaden och den chansen försvinner ofta när detta sker. Självklart gäller det inte om man är rädd för sin egen del eller andra människor. Liv går alltid före värdesaker. Vid tips eller andra sorters iakttagelser kan man ringa med fördel 11414. Vi behöver all hjälp för gripa dessa tjuvar.

Tänk även på att försöka försvåra för tjuvarna genom samverkan med grannar, förstärka fönster, dörrar och lås. Larm är något som i många fall är väldigt bra att ha i sin bostad. Försök att tänka som en tjuv när du inspekterar din bostad och på så sätt hitta bostadens svaga punkter.

Från vårt håll jobbar vi på så mycket vi kan genom att dedikerade polispatruller jobbar mot inbrottsproblematiken. Detta sker med både civil polispersonal och synlig i uniform. Vi har också den senaste tiden framgångsrikt gripit ett antal tjuvar. Problemet är just nu att det är väldigt många aktiva tjuvar i farten och inbrotten dessutom alltid ökar under storhelger samt under den mörka vintertiden. Just nu är det dock oroväckande mycket inbrott varje dag.

Dela, gilla och kommentera gärna för större spridning, så vi får en ökad vaksamhet i vårt område. Vi behöver er hjälp med tips ring 11414.

Magnus, yttre befäl, Polisen Haninge

Lämna ett svar