Öppet fibernät till Vendelsömalm

Representanter från föreningen Kedjan har tillsammans med fiberförläggarna Svensk Infrastruktur AB träffats för att se över möjligheten att erbjuda fiber till boende i området under 2014. Då det finns en vilja från båda sidor att bygga ett öppet nät så kommer det inom en snar framtid att komma ut ett erbjudande om att installera fiber till fastigheterna i Kedjanområdet.

Svensk Infrastruktur är, till skillnad från de flesta andra som erbjuder fiber, inte ett företag som erbjuder tjänster, vilket gör att de tjänsteleverantörer som finns i nätet konkurrerar på lika villkor. Ett öppet fibernät innebär att när det är ingrävt och klart så kan man välja mellan drygt 100 tjänster från marknadens ledande leverantörer, som t.ex. ComHem, Tele2, Bredbandsbolaget, Viasat, Canal Digital med flera. Bredbandshastigheter upp till 1000 Mbit/s finns att tillgå.

Slutpriset bygger på anslutningsgrad i området – ju fler som vill ha fiber indraget, desto bättre pris. Mer information kommer i utskick från Svensk Infrastruktur – då är det viktigt att skicka in sin intresseanmälan. Därefter kommer representanter från Svensk Infrastruktur att befinna sig i området och informera om projektet, och då finns möjlighet att få svar på frågor gällande grävning, tjänster och installation mm.

Svensk Infrastruktur är ett litet, med expanderande, företag, som bygger öppna fibernät i Stockholmsområdet och inom kort så startar grävning i Ramsdalen.

Frågor?
Mejla eller ring någon i Kedjanstyrelsen på styrelsen@kedjan.org eller Niklas Renstig på Svensk Infrastruktur AB; niklas.renstig@svenskinfrastruktur.se

One Reply to “Öppet fibernät till Vendelsömalm”

  1. Jesper

    En press-release ang öppet fiber har tydligen redan gått ut från Svensk Infrastruktur AB, men alla boende har inte fått denna. Om man redan anmält intresse till företaget så är det registrerat!

Lämna ett svar